DŽIAUGIAMĖS „LIETUVOS ENERGIJOS“ PARAMOS FONDO DOVANA PARAPIJAI

2016 m. Elektrėnų Švč. Mergelės Marijos Kankinių Karalienės parapija pateikė paraišką „Lietuvos energijos“ paramos fondui, prašydama skirti finansavimą bažnyčios stulpų remontui. Per šį fondą paramą skiria ir Elektrėnuose veikianti elektros ir šilumos energijos gamybos įmonė „Lietuvos energijos gamyba“, AB.
„Lietuvos energijos“ paramos fondas 2016 m. iš viso parėmė 25 veiklas ir projektus, kurie labiausiai atitiko fondo kriterijus bei prioritetus. Nacionaliniu lygiu buvo finansuota 14 paraiškų. Regioniniu lygiu (11 remiamų projektų) parama skirstyta bendruomenių, kurių artimoje aplinkoje veikia grupės įmonės, socialiniams, švietimo, meno, kultūros, mokslo ir sporto (išskyrus ekstremalų ir padidintos rizikos sportą) projektams, veikloms.
Džiugu, kad parapija pateko į vienuolikos laimingų pareiškėjų, gavusių regioninio lygmens paramą, sąrašą. Paramos fondas mūsų pateiktam projektui skyrė 30000 eurų. Įgyvendinant projektą suremontuotas ir nudažytas bažnyčios eksterjero akcentas – puslankiu išlenktas portalas, kurį sudaro
stačiakampė arka su kryžiumi ir šeši vertikalūs kiaurapjūviai kryžiai. Didingas portalas vaizduoja septintą krikščionybės šimtmetį Lietuvoje. Tai pirmasis bažnyčios fasado atnaujinimas nuo jos pastatymo (1988 m.).
Modernios architektūros bažnyčia, iškilusi monotoniško miesto panoramoje, tapo vienu iš miesto simbolių. Joje vykdomos ne tik religinės apeigos, bet ir rengiami atgailos vakarai, religinės muzikos koncertai.
Praėjusių metų rugpjūčio 21 dieną šventėme Elektrėnų Švč. Mergelės Marijos Kankinių Karalienės bažnyčios konksekravimo 20 metų jubiliejų. Ta proga mūsų bažnyčia visus parapijiečius ir svečius pasitiko atsinaujinusi ir graži. Daug įvairių darbų atlikta ne tik bažnyčios išorėje, bet ir viduje. Šiems darbams atlikti reikėjo visų mūsų solidarumo ir susitelkimo. Rugsėjo 1 dieną buvo baigti bažnyčios bokštų remonto - dažymo darbai.
Dažymo darbus atliko Aleksandras Asafkinas, Marius Subata, Ernestas Karpičius ir Raimondas Stapulionis. Bažnyčios bokštų remonto dažymo darbai atlikti „Lietuvos Energijos“ paramos fondo, Elektrėnų savivaldybės ir ištikimųjų parapijiečių dėka.
Norime, kad mūsų bažnyčia taptų visų parapijiečių ir svečių susibūrimo vieta.

Elektrėnų Švč. Mergelės Marijos Kankinių Karalienės parapijos ekonominė taryba